28 Οκτωβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1091 προβολές

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό αγιασμός για τους κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πολύτιμη βοήθεια των ιερέων, των ιεραποστολικών αδελφοτήτων και των ανθρώπων που τα σπιτικά τους γίνονται υπερώο, κατ’οίκον εκκλησία για να διαδοθεί ο λόγος του Θεού, καθώς και για τα μέλη της οικογένειας που συγκατατίθενται σε αυτή την ιεραποστολική προσπάθεια. Στον λόγο του επεσήμανε τα εξής: « Tα χρόνια μας είναι δύσκολα και θυμωμένα, όμως η ευαγγελική αλήθεια δε θα πάψει ποτέ να μεταδίδεται. Οι Απόστολοί μας σε τρομακτικά δύσκολες συνθήκες διέδωσαν την αλήθεια του Χριστού και την έκαναν να λάμψει.Έτσι λοιπόν, πρέπει να ανάψει και σε εμάς το ιεραποστολικό αυτό φρόνημα, και όλοι μαζί να επωμιστούμε το χρέος της αγγελίας του μηνύματος της Ανάστασης. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος έδωσε το λόγο στον π. Βαρνάβα Γιάγκου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Οι πνευματικές προϋποθέσεις της διδαχής του λόγου». Μεταξύ των άλλων ο π. Βαρνάβας τόνισε ότι ως διδαχή λόγου εννοείται κυρίως η μαρτυρία του προσώπου του Χριστού. Για να κηρύξουμε το λόγο του Θεού θα πρέπει να προηγηθεί η προσωπική αίσθηση της βίωσης του Θεού. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Χριστός είναι δωρεά και όχι αμοιβή στην παλικαριά μας και αυτό θα μας γεννά αισθήματα συμπάθειας για κάθε άνθρωπο αδιάκριτα…»
Μετά το πέρας της ομιλίας οι κυκλάρχισσες έλαβαν τα διοριστήρια, τα τρία πρώτα κεφάλαια του βοηθήματος με τίτλο: «Τεκνία μου αγαπάτε αλλήλους» και ακολούθησε το κέρασμα στην αυλή του Επισκοπείου.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.