28 Οκτωβρίου 2014 | | 1195 προβολές

Δελτίο τύπου
Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε αγιασμό για την έναρξη της νέας ιεραποστολικής χρονιάς. Ο Σεβασμιώτατος αφορμώμενος από την ευαγγελική περικοπή του Σπορέως τόνισε στο πολυπληθές ακροατήριο των κατηχητών και κατηχητριών ότι ευθύνη της εκκλησίας είναι πάντα να ευαγγελίζεται το Λόγο του Θεού. Η Εκκλησία αυτή την ευθύνη τη μοιράζεται με τους κατηχητές και τις κατηχήτριες, οι οποίοι καλούνται να υπηρετήσουν αυτό το ιερό έργο με καρδία παλλόμενη από την αγάπη του Χριστού και με γνήσιο ιεραποστολικό φρόνημα.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κάλεσε στο βήμα τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης π. Ιουστίνο Μπαρδάκα, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: « Η κατήχηση μια χαμένη υπόθεση ή μια πρόκληση;» και υπογράμμισε με τρόπο δυναμικό ότι οι κατηχητές είναι οι απεσταλμένοι της Εκκλησίας αποκαλύπτοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Έτσι, απεσταλμένος είναι αυτός που επιτελεί το έργο της κατήχησης με την εντολή και την ευλογία του Επισκόπου του. Απεσταλμένος είναι αυτός που φανερώνει το πρόσωπο του Αποστείλαντος αυτόν Θεού.
Μετά το πέρας της ομιλίας οι κατηχητές και οι κατηχήτριες έλαβαν την εντολή της κατήχησης και τα διοριστήρια από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου και κατευθύνθηκαν στην αυλή του Επισκοπείου, όπου τους περίμενε πλούσιο κέρασμα.
Εκ του Γραφείου Τύπου