31 Οκτωβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1500 προβολές

Δελτίο τύπου

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη της κατηχητικής εργασίας.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μίλησε αρχικά στους κυκλάρχες και στις κυκλάρχισσες και στη συνέχεια στους κατηχητές και τις κατηχήτριες για το ιερό διακόνημα της κατήχησης , του ευαγγελισμού των ψυχών.

Ο Άγιος Λεμεσού με το ζωντανό, μεστό , αγιοπνευματικό του λόγο, στον οποίο υπήρχαν ρινίσματα από τη Φιλοκαλία ,τον Αββά Ισσάκ, τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακας καθώς και πολύτιμες ψηφίδες από τη διδασκαλία του Άγιου Σιλουανού , του Γέροντα Σωφρόνιου και του Αγίου Παϊσίου, τόνισε την ανυπολόγιστη αξία του Λόγου του Θεού .

« Όποιος μελετά το λόγο του Θεού, ο οποίος με τρόπο θεοτερπή μάς παραδόθηκε, μετέχει της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος» , επεσήμανε με έμφαση ο Πανιερώτατος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για το βιωματικό, μυσταγωγικό   του λόγο, προέτρεψε όλους όσους έχουν την ιερή διακονία της κατήχησης να την επιτελούν με ζήλο ,με ενθουσιασμό , με προσευχή και πνεύμα θυσίας και με τη βαθιά συναίσθηση πως ο «κόπος αυτών ουκ έστι κενός εν Κυρίω».

 

Εκ του Γραφείου Τύπου