14 Σεπτεμβρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1911 προβολές

Δελτίο Τύπου

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, επίσημη ημέρα έναρξης του νέου σχολικού έτους 2016-2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού σε επτά σχολεία της Μητροπολιτικής του περιφέρειας.
Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Κολλέγιο «Δελασάλ», τα Εκπαιδευτήρια «Φρυγανιώτη», το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Σταυρούπολης, το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, το 1ο Λύκειο Μενεμένης και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο πριν τρία χρόνια είχε εγκαινιάσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Στους χαιρετισμούς του προς τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την μεγάλη αξία της μόρφωσης και της παιδείας που προσφέρει το σχολείο, το οποίο όταν βρίσκεται κάτω από τη σκέπη της Εκκλησίας και σε συνδυασμό με την οικογένεια, διαπαιδαγωγεί σωστά και ολοκληρωμένα τους μαθητές και αυριανούς πολίτες της χώρας.
Την επόμενη μέρα, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα Εκπαιδευτήρια «Ελπίδα» της Αδελφότητας «Χριστιανική Ελπίδα» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης και στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Και εκεί ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους πρόοδο στα γράμματα, προκοπή και υγεία.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως