9 Ιανουαρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1128 προβολές

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου η πρώτη συνάντηση του Σεμιναρίου Ποιμαντικής, το οποίο διοργανώνει, επί τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στο εν λόγω Σεμινάριο, με τίτλο «Σύγχρονοι τρόποι και μέθοδοι ποιμαντικής συμπαράστασης στους νοσούντες και τους οικείους τους», συμμετείχαν ιερείς της Μητροπόλεως.
Εισηγητές ήταν ο πατήρ Αθανάσιος Γκίκας, καθηγητής στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο πατήρ Νεκτάριος Κεμεντζετζίδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», οι οποίοι ανέπτυξαν αντίστοιχα τα θέματα «Η διακονία των ασθενών στην Παράδοση της Εκκλησίας» και «Η μυστηριακή διακονία των ασθενών».
Των εισηγήσεων, της συζήτησης που ακολούθησε και των συμπερασμάτων που εξήχθησαν προηγήθηκε ο χαιρετισμός του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Βαρνάβα, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Διονυσίου Πατσάνη, ο οποίος ευχαρίστησε τους εισηγητές καθώς και τους πατέρες για την ένθερμη συμμετοχή τους στο σεμινάριο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως