13 Οκτωβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1061 προβολές

Δελτίο Τύπου
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015, η πρώτη ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως για το νέο εκκλησιαστικό έτος στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Βαρνάβας, αφού καλοσώρισε όλους τους παριστάμενους πατέρες και τους ευχήθηκε η νέα εκκλησιαστική χρονιά να είναι δημιουργική και καρποφόρα , παρουσίασε τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε η Σύναξη των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου, η οποία έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη από τις 29 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου και στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος καθώς επίσης και τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την τακτική συνεδρίασή της στην Αθήνα από τις 6 έως τις 9 Οκτωβρίου. Επί των εισηγήσεων του Σεβασμιωτάτου ακολούθησε συζήτηση.
Τέλος ενημέρωσε τους πατέρες για υπηρεσιακά θέματα και εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως.
Η πρώτη ιερατική σύναξη για το νέο εκκλησιαστικό έτος έκλεισε με αναμνηστική φωτογραφία όλων των πατέρων της Ιεράς Μητροπόλεως μας στα σκαλιά του Ιερού Ναού και με κοινή τράπεζα στην φιλόξενη αίθουσα «Νικομήδεια» του Ναού.

Εκ της Ι.Μητροπόλεως