14 Οκτωβρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1690 προβολές
Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Συκεών η πρώτη συνάντηση του Σεμιναρίου Κατηχητών, το οποίο διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Στο εν λόγω Σεμινάριο συμμετείχαν οι ιερείς-υπεύθυνοι των Νεανικών Εστιών των ενοριών της Μητροπόλεως.
Εισηγητές ήταν ο πατήρ Βασίλειος Καλλιακμάνης, καθηγητής στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εφημέριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως και ο πατήρ Γεώργιος Οικονόμου, θεολόγος-καθηγητής μέσης εκπαίδευσης και εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως, οι οποίοι ανέπτυξαν αντίστοιχα τα θέματα «Η ευθύνη του ιερέα για το κατηχητικό έργο» και «Μυστήρια και κατήχηση».
Των εισηγήσεων, της συζήτησης που ακολούθησε και των συμπερασμάτων που εξήχθησαν προηγήθηκε ο αγιασμός, τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας, ο οποίος χαιρέτισε τη συνάντηση, αναφερόμενος στο σημαντικό ζήτημα της κατήχησης.
Η συνάντηση τελείωσε με δείπνο για όλους τους συμμετέχοντες ιερείς, που παρατέθηκε στην αίθουσα «ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ» του Ιερού Ναού.