24 Ιουνίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1275 προβολές

Δελτίο τύπου
Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 η κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως άνοιξε φιλόστοργα τις πύλες της για τα αγοράκια της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου .
Ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας κοντά στους 142 μικρούς κατασκηνωτές και τέλεσε τον αγιασμό της έναρξης λειτουργίας της κατασκήνωσης για τη φετινή χρονιά.
Μετά το πέρας του αγιασμού ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους κατασκηνωτές και στα στελέχη είπε πατρικά : «Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι σήμερα . Υποδέχομαι εσάς , τα παιδιά μου .
Ειπώθηκε ότι τον κόσμο τον κρατούν στα χέρια αυτοί που μπορούν να ονειρεύονται κι αυτοί που ρισκάρουν για να πραγματοποιηθεί το όνειρο τους. Μέσα στα δικά μας όνειρα και στην προσευχή μας ήσασταν εσείς και τα πρόσωπα σας … παρακαλώ πατρικά να αγαπήσετε αυτόν τον τόπο , για τον οποίο κάποιοι κοπίασαν πάρα πολύ. Να αγαπήσετε ό, τι υπάρχει στην κατασκήνωση , γιατί η αγάπη ομορφαίνει τα πράγματα και πάντα «με την καρδιά βλέπεις καλύτερα». Με τη δική σας αγάπη η κατασκήνωση θα γίνεται κάθε χρόνο και ομορφότερη.
Έμαθα με χαρά πως το φετινό όνομα της κατασκήνωσης είναι : «Ειρήνη υμίν». Χωρίς την ειρήνη του Χριστού δεν μπορούμε να πορευτούμε. Η ειρήνη διασφαλίζει την ενότητα , σφυρηλατεί την αγάπη .
Στο νου μας έρχονται αυτήν την ώρα τόποι και παιδάκια που χειμάζονται από την απουσία της ειρήνης…. Εύχομαι αυτή η περίοδος , η πρώτη της κατασκήνωσης , να΄ ναι ειρηνική , γεμάτη από την ειρήνη του Χριστού η οποία θα πληρώνει στοργικά τη ζωή και την καρδιά σας»
Οι κατασκηνωτές πήραν την ευχή του Σεβασμιωτάτου , μια εικόνα της Παναγίας της Χορταΐτισσας και έσπευσαν δρομαίοι να συνεχίσουν το ωραίο παιχνίδι τους στα μεγάλα γήπεδα της κατασκήνωσης.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως