2 Αυγούστου 2018 | Τελευταία Νέα | 1575 προβολές

Δελτίο Τύπου
Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και ψυχικής πληρότητας διακονούντων και διακονουμένων, ολοκληρώθηκε η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος κοριτσιών δημοτικού στο Ποσείδι της Χαλκιδικής με την ονομασία: «Παιδική Χαρά Θεού»
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν καλοκαιρινές στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα, ψυχαγωγούμενοι ποικιλοτρόπως. Παραδοσιακές και αγαπημένες αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια στρατηγικής με γνώμονα τον ομαδικό τρόπο σκέψης, θέατρο σκιών, βραδιές ταλέντου, καλλιτεχνικά πρότζεκτ και πλήθος τραγουδιών, σε συνδυασμό με μία ιδανική άνεση που παρείχε ο χώρος να εκφραστούν εξωστρεφώς τα παιδιά διατηρούσαν μία πολύ όμορφη διάθεση καθόλη τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου ενώ στιγμές πνευματικής τροφοδοσίας εμφανίζονταν συχνά να γλυκαίνουν ακόμη περισσότερο τις παιδικές ψυχές προσανατολίζοντας την ορθή τους σχέση με τον Θεό μέσα από την εξομολόγηση, τη Θ. Λειτουργία και τις αναφορές μας στις Αγίες που μαρτύρησαν σε παιδική ηλικία.
Μοναδική εμπειρία για την κατασκηνωτική περίοδο αποτέλεσε και η φιλοξενία μιας αντιπροσωπίας από τη μακρινή Βοστώνη, του π. Χριστοφόρου Σταματάκου συνοδευόμενος από εφτά παιδιά, στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής στελεχών κατασκηνώσεων «The kosmos project 2018» μεταξύ Ι.Μ Νεαπόλεως και Ι.Μ. Βοστώνης. Η εγκαρδιότητά μας και η Ελληνική φιλοξενία τους αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και σύντομα η γεφύρωση μεταξύ των δύο ηπείρων ήταν πραγματικότητα!
Ιδιαίτερη ευλογία στάθηκε η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.Βαρνάβα όπου χοροστάτησε στις 22 Ιουλίου στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο και άλλους πατέρες της Μητροπόλεως μας μοιράζοντας αναμνηστικά σε όλους. Ο Σεβασμιώτατος μαζί με το Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δεμουρτζίδη Δημήτριο και τους συνεργάτες του αλλά και με τον Διοικητή της ΣΣΑΣ συνοδευόμενο από αντιπροσωπία φοιτητών της σχολής μετά τον εκκλησιασμό παραβρέθηκαν στο πρωινό γεύμα της κατασκήνωσης απολαμβάνοντας παράλληλα την πληθωρική ζωντάνια των παιδιών. Έπειτα και από το μεσημεριανό τραπέζι, ο Μητροπολίτης μας ευτυχής από την όμορφη και μελωδική εικόνα που σχημάτισαν τραγουδώντας τα πρόσωπα των παιδιών, σε πανηγύρι συναισθημάτων ακούμπησε εγκάρδια κι ευλογητικά προς αυτά, τις οικογένειες τους και τους διακονητές της κατασκηνωτικής περιόδου. Επεσήμανε στα παιδιά πως η χαρά του Θεού που ακτινοβολούν και η παιδικότητα της ψυχής τους είναι θησαυρός που πρέπει να φυλαχθεί, δρόμος προς τη Βασιλεία των Ουρανών!
Εκ της Κατασκηνώσεως