2 Μαρτίου 2020 | Τελευταία Νέα | 605 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 28 Φεβρουάριου 2020, μια όμορφη παρέα από κορίτσια των Κατηχητικών Συντροφιών του Γυμνασίου και Λυκείου του Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης ξεκίνησε πρωί για το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας ,την Εύβοια.

Νωρίς το  απόγευμα, η συντροφιά των κοριτσιών  πέρασε την πύλη της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος και προσκύνησε με ευλάβεια  τον τάφο του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη. Ο π. Νικόδημος, εις εκ των μοναχών της Μονής, με καταπληκτική ενάργεια διηγήθηκε θαυμαστά γεγονότα από τον Άγιο Ιάκωβο, στα οποία μάλιστα υπήρξε αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας.

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, τα κορίτσια προσκύνησαν το ιερό λείψανο του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου και εντυπωσιάστηκαν από την ενάρετη ζωή του ομολογητή Αγίου και τα θαύματα που επιτελεί ακόμα και σήμερα.

Η εκδρομή διανθίστηκε με πρωτότυπα παιχνίδια, που ετοίμασαν τα ίδια τα παιδιά, με πλούσια κεράσματα, με βραβεύσεις των νικητών των παιχνιδιών, με διαγωνισμό φιλοτέχνησης κάρτας, με παρουσίαση των τραγουδιών που διακρίθηκαν  στην κατασκήνωση στο Ποσείδι. Και όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα χαρούμενο και αδελφικό!

Τώρα πάμε για άλλα!!…

Εκ του Γραφείου Τύπου