31 Αυγούστου 2015 | Τελευταία Νέα | 1019 προβολές

Η Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου στην Κωνσταντινούπολη

 

Με φωτογραφικό υλικό, το οποίο απέστειλε στο Γραφείο Τύπου της Μητροπόλεως ο έγκριτος Δημοσιογράφος της Πατριαρχικής Αυλής κ. Νίκος Μαγγίνας και με πληροφορίες αντλημένες από την ιστοσελίδα «Φως Φαναρίου» δημοσιεύουμε είδηση σχετική με τη σύγκληση της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, η οποία πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, και στην οποία συμμετέχει και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Βαρνάβας.

 

«Ξεκίνησε χθές το πρωί τις εργασίες της, στον ιστορικό Ναό της Αγίας Τριάδας Ταξείμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, η Σύναξις της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, η οποία συνεκλήθη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με σκοπό την αμοιβαία γνωριμία και επικοινωνία των αρχιερέων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την ενημέρωσή τους για επίκαιρα εκκλησιαστικά ζητήματα, την λειτουργία των ανά τον κόσμο ορθόδοξων επισκοπών, τους διαλόγους με τους ετεροδόξους κ.α.

Στην Σύναξη μετέχουν οι Ιεράρχες του Θρόνου από τα πέρατα του κόσμου, αλλά και οι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος που υπάγονται στην πνευματική του δικαιοδοσία (των λεγόμενων «νέων χωρών») και συνάμα είναι μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Σύναξη θα διαρκέσει έως τις 2 Σεπτεμβρίου και οι Αρχιερείς θα συνεορτάσουν την αρχή του εκκλησιαστικού έτους στο Φανάρι την 1η Σεπτεμβρίου, η οποία έχει καθιερωθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως η ημέρα προσευχής για το Περιβάλλον. »

 

Εκ του Γραφείου Τύπου