Γυναικεία Χορωδία Ι.Μ.Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος»

 

Η Γυναικεία Χορωδία «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως συστήθηκε το 2001. Αποτελείται από 48 κυρίες και φοιτήτριες. Συμμετέχει σε πλήθος  πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το Φεβρουάριο του 2013, διοργάνωσε εκδήλωση για το Φιλανθρωπικό Έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως  παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου του Β΄. 

Τον Οκτώβριο του 2013, παρουσίασε εκδήλωση προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχουυλοποίησε τον Ιανουάριο του 2014, χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Πέραν της Κωνσταντινούπολης.

Τον Αύγουστο του 2014, πραγματοποίησεμουσική εκδήλωση με την υψηλή παρουσία της Α.Θ.Π. του  Οικουμενικού Πατριάρχου κ.Βαρθολομαίου στη γενέτειρά Του, Αγίους Θεοδώρους της Ίμβρου.

Τον Οκτώβριο του 2014, συνδιοργάνωσε  εορταστική εκδήλωση, μαζί με τη διεθνούς φήμης Σερβική χορωδία Branko, προς τιμήν του Πατριάρχου των Σέρβων κ. Ειρηναίου.

Ύστερα από προσωπική πρόσκληση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου του Β΄,η χορωδία μας τραγούδησε για τον Προκαθήμενο, το Νοέμβριο του 2015. 

Τον Ιανουάριο του 2016, παρουσίασε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Αστική Σχολή του Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη, υπό την αιγίδα του  Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το Μάιο του 2016, έλαβε μέρος στη συνδιοργανωθείσαΕλληνο- Τουρκική Συναυλία στη Σμύρνη και στη Μενεμένη παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Το Φεβρουάριο του 2017, καλεσμένη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρουσίασε Συναυλία στις Βρυξέλλες. 

Τον Ιούνιο του 2017, κατόπιν πρόσκλησης, συμμετείχε σε Συναυλία στο Πανεπιστήμιο Bahçeşehir στην Κωνσταντινούπολη. 

Το Νοέμβριο του 2017, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε Συναυλία με τη Φοιτητική Χορωδία του Πανεπιστημίου  Bahçeşehir της Κωνσταντινούπολης.

Τον Ιανουάριο του 2018, διοργάνωσε στην Αστική Σχολή του Γαλατά Πρωτοχρονιάτικη Εκδήλωση για τη Νεότητα της Ομογένειας με την υψηλή παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Τον Αύγουστο του 2018, παρουσίασε καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην Ίμβρο, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αγριδίων, παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Το Νοέμβριο του 2018, διοργάνωσε Συναυλία με τη Σερβική Χορωδία Branko, στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη.

Τον Ιανουάριο του 2019 έλαβε μέρος ύστερα από πρόσκληση, σε Πρωτοχρονιάτικη Εκδήλωση για τη Νεότητα της  Ομογένειας με την υψηλή παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου  κ.Βαρθολομαίου, στη Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη.

Τον Ιούνιο του 2019, διοργάνωσε συναυλία στη Θεσσαλονίκη με τη δημοφιλή καλλιτέχνιδα Ντιλέκ Κοτς με θέμα τη μελοποιημένη ποίηση.  

Τον Ιούνιο του 2019, συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης από τη Χορωδία Branko στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο Νις της Σερβίας μεταξύ 19 χορωδιών από 11 χώρες. 

Χοράρχης:  η κυρία Χαραλαμπίδου Μαρία, καθηγήτρια φιλόλογος με Μάστερ (MSc) στην Ειδική Εκπαίδευση

 

 

 

 

 


ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ

ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣTab titleΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΕΛΩΔΙΕΣ
oikoumenikos-cover

Share

×
ap-to-perivoli-tis-paradosis

Share

×

Share

×