21 Οκτωβρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 875 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Χορτιάτη ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας  την  Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως.

 Ο Σεβασμιώτατος, αφού απέδωσε  με ακρίβεια ζωγράφου τη σκηνή της συνάντησης του δαιμονισμένου με τον Κύριο, στη συνέχεια  αποκωδικοποίησε τα μηνύματά της: ο Χριστός, όπως και το λαό της χώρας των Γαδαρηνών, συχνά μάς τρομάζει, διότι θέτει σε κίνδυνο τα κεκτημένα δικαιώματά μας ή τα εγωκεντρικά θελήματά μας. Αποτελεί το «δαιμόνιο των δαιμονίων»  το να ψηλαφούμε το θαύμα και συγχρόνως να αποδιώχνουμε τον θαυματουργό Κύριο. Είμαστε φοβικοί: φοβόμαστε την παρουσία του Κυρίου. Επιδιώκουμε να καταργήσουμε τη σχέση μαζί Του. Τόν κρατάμε μακριά από τα παιδιά μας. «Έξελθε της πόλεως». Κι Εκείνος υποτασσόμενος στο θέλημα των παιδιών Του εξέρχεται. Είναι ώρα όμως, είπε Σεβασμιώτατος, να αλλάξουμε στάση απέναντι στο Χριστό. Να τον προσκαλέσουμε. Να Τού πούμε με δύναμη « Ελθέ ,Κύριε Ιησού, στην καρδιά μας, στην οικογένειά μας …στην πατρίδα μας».

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστοδούλου και των μακαριστών Αρχιερέων Διονυσίου και Γερασίμου.

Ο Σεβασμιώτατος, επίσης, εξέφρασε δια πολλών την ευαρέσκειά του στη Γερόντισσα  Χριστοδούλη της Μονής, η οποία σήμερα άγει τα σεπτά ονομαστήριά  της.

Εκ του Γραφείου Τύπου