21 Νοεμβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1166 προβολές

Δελτίο τύπου

«Σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον, και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις. Εν ναώ του Θεού τρανώς η Παρθένος δείκνυται, και τον Χριστόν τοις πάσι προκαταγγέλλεται. Αυτή και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν˙ Χαίρε της οικονομίας του Κτίστου η εκπλήρωσις».

Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Χορτιάτη, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ανήμερα της Θεομητορικής εορτής, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015.

Ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε με διεξοδικότητα και θεολογική σκέψη το λόγο για τον οποίο η είσοδος της Παναγίας μας στο Ναό αποτελεί κορυφαίο γεγονός στο θεϊκό σχέδιο της σωτηρίας του ανθρώπου. Η Θεοτόκος εισέρχεται στα Άγια των αγίων , εκεί όπου άπαξ του ενιαυτού εισήρχετο ο Αρχιερεύς και παραμένει εκεί μέχρι τον Ευαγγελισμό.

Τούτα τα Εισόδια είναι πολυσήμαντα: όπως οι γονείς της Υπεραγίας Θεοτόκου Την οδηγούν στο Ναό, κατά τον ίδιο τρόπο η Θεομήτωρ εισάγει τον καθένα από εμάς στον ιερό χώρο της Παρουσίας και της Λατρείας του Θεού .

Το θυγάτριον του Θεού , κατά τον άγιο Ιωάννη το Δαμασκηνό, εισοδεύει στα  Άγια των αγίων, ενώ η Ίδια αποτελεί τον καθαρώτατο Ναό του Σωτήρος και την Κιβωτό της Σωτηρίας.

Εκ του Γραφείου Τύπου