15 Απριλίου 2018 | Τελευταία Νέα | 917 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ.  Παντελεήμων ιερούργησε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του Χορτιάτη, στην οποία εόρταζε η  Παναγία η Χορταϊτισσα, της οποίας εφέστια Εικόνα κοσμεί το Μοναστήρι.

Ο άγιος Βρυούλων, αφορμώμενος από το σημερινό Ευαγγέλιο, σκιαγράφησε την προσωπικότητα του Θωμά και αναφέρθηκε στην καλή «απιστία» του. «Δεν στηρίζεται η ανάσταση στην πίστη των Αποστόλων, είπε ο Σεβασμιώτατος, αλλά η πίστη των αποστόλων στηρίζεται και απορρέει από το γεγονός της Ανάστασης».  

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος και πλειάδα ιερέων λιτάνευσαν την ιερά εικόνα, κατά το αγιορείτικο τυπικό, ενώ πλήθος πιστών συνόδευσαν την ιερά πομπή.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο της Διακαινησίμου 14 Απριλίου 2018, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Ψηλαφήσεως του Θωμά και της συνάξεως της Παναγίας Χορταϊτίσσης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρυούλων κ. Παντελεήμονος στο καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη.

Εκ του Γραφείου Τύπου