7 Αυγούστου 2015 | Τελευταία Νέα | 642 προβολές

Δελτίο τύπου

Σήμερα, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας είχε μια μακρά και πολύ εποικοδομητική επικοινωνία με τους 4 Αντιδημάρχους των Δήμων ΝεαπόλεωςΣυκεών και Παύλου Μελά, τους κυρίους Αναστάσιο Τσακιρίδη Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Δημήτριο Ζηγκερίδη Αντιδήμαρχο Διοικητικού και Οικονομικού του Δήμου Νεάπολης –Συκεών, Κωνσταντίνο Πάντζη Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας και Δημήτριο Αθάνατο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Οχημάτων του Δήμου Παύλου Μελά.

Σκοπός της συνεργασίας υπήρξε ο μετά φιλοκαλίας ευπρεπισμός και καλλωπισμός της ευρύτερης περιοχής καθώς και η αξιοποίηση του χώρου του πρώην Στρατοπέδου Στρεμπενιώτη , το οποίο βρίσκεται στα όρια των δύο γειτνιαζόντων δήμων.

Ο χώρος του πρώην Στρατοπέδου Στρεμπενιώτη αποτελεί , κατά κοινή ομολογία πνεύμονα αναπνοής πρασίνου και πολιτισμού για τη σύνολη περιοχή.

Με τη συνάντηση εγκαινιάστηκε ,σε κλίμα ενότητας, η διαδημοτική συνεργασία των όμορων δήμων , η οποία θα αποτελέσει μοντέλο συνεργασίας για την εκτενέστερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης , με απώτερο στόχο την αναβάθμιση και ανάπτυξη της λησμονημένης και εγκαταλελειμμένης –από τα κέντρα εξουσίας- αυτής περιοχής.

Αντηλλάγησαν ενδιαφέρουσες απόψεις και έγιναν από μέρους του Σεβασμιωτάτου αξιόλογες προτάσεις εικάστικης παρέμβασης για την ανάδειξη της περιοχής.

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

IMG_5378