10 Ιουλίου 2020 | Τελευταία Νέα | 747 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας επισκέφθηκε το Θερινό Κέντρο Φιλοξενίας της Μητροπόλεως στην Εξοχή με σκοπό να ευλογήσει τα 25 μικρά κορίτσια της Τρίτης και Τετάρτης Δημοτικού που φιλοξενούνται  αυτό το διάστημα εκεί.

Ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε γλυκά και δώρα στα κοριτσάκια καθώς και την υπόσχεση… ότι  του χρόνου θα είναι περισσότερες οι μέρες της φιλοξενίας.

Στο ειδυλλιακά όμορφο περιβάλλον του  Θερινού Κέντρου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, για τέσσερις μέρες,  να συμμετέχουν σε  ένα πλήθος δραστηριοτήτων  εκπαιδευτικού  και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Έτσι, έμαθαν να παρασκευάζουν μόνα τους νηστίσιμα παγωτά, να κατασκευάζουν μοδάτες στέκες για τα μαλλιά  και κουκλίτσες για παιχνίδι. Διδάχτηκαν  παραδοσιακούς νησιωτικούς χορούς και πήραν μέρος σε πρωτότυπα παιχνίδια, κυρίως όμως,  μέσα στην αγκαλιά της τοπικής Εκκλησίας έμαθαν να συνεργάζονται, να αλληλοβοηθιούνται, να χαίρονται την παρέα και τη φύση, να αναγνωρίζουν την αγάπη του Θεού.

Εκ του Γραφείου Τύπου