12 Οκτωβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1192 προβολές

Δελτίο τύπου

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 , η φιλόξενη και περικαλλής αίθουσα «Ξενία» της Μητροπόλεως πλημμυρίζει από κορίτσια που συμμετείχαν στην Πρώτη Κατασκηνωτική περίοδο στο Ποσείδι της Χαλκιδικής . Τις κατασκηνώτριες συνοδεύουν οι γονείς τους και τα μικρότερα αδέλφια τους.

Ζωντανεύουν οι όμορφες στιγμές της κατασκήνωσης μέσα από τις διαφάνειες , την παρουσίαση των βραβευμένων τραγουδιών και των χορών .

Αναβιώνουν το 1ο Φεστιβάλ τραγουδιού και το 1ο Φεστιβάλ χορού της Κατασκήνωσης.

Ενθουσιώδη χειροκροτήματα και ζητωκραυγές πυροδοτούν ενθουσιαστικά την ατμόσφαιρα στην αίθουσα που αγωνίζεται να «σηκώσει» το βάρος αναμνήσεων δέκα ημερών κοινής ζωής : πρωινά παιχνίδια , βραδινά στη θάλασσα , προβολή ταινιών στο γήπεδο , Ολυμπιάδες παιχνιδιού, διαγωνισμοί χειροτεχνίας, διαγωνισμοί γλυκού , βραβεύσεις ….

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας προσθέτει την τελευταία πινελιά στον υπέροχο καμβά «της Πολιτείας των Αγγέλων»,  ευχαριστεί τους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στην αγκαλιά της Τοπικής Εκκλησίας και τονίζει την ανυπολόγιστη αξία της προσφοράς της κατασκήνωσης στην κατά Θεόν διαπαιδαγώγηση των παιδιών .

Η Μετακατασκηνωτική συνάντηση επισφραγίζεται με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το διαγωνισμό του καλύτερα διακοσμημένου καλοκαιρινού καπέλου . Ο Σεβασμιώτατος επιδίδει τον έπαινο και τα δώρα στις ομάδες που διακρίθηκαν . Οι παριστάμενοι χειροκροτούν και οι νικήτριες επιδεικνύουν το καπέλο που θα λανσάρεται το καλοκαίρι του 2016…

Τέλος , ο Σεβασμιώτατος προσφέρει στους γονείς ως ενθύμιο ένα κολάζ με φωτογραφίες από την κατασκηνωτική ζωή.

Γονείς και παιδιά αποχωρούν φανερά ευχαριστημένοι και κάποιοι …σπεύδουν να δηλώσουν για την κατασκήνωση του 2016, και τούτο , γιατί ο Σεβασμιώτατος υποσχέθηκε ότι θα είναι η καλύτερη..

Εκ του Γραφείου Τύπου