16 Μαΐου 2015 | Τελευταία Νέα | 980 προβολές

Δελτίο Τύπου
Την Παρασκευή 15 Μαῒου 2015, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, για τον εγκαινιασμό του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων και Αγίου Γεωργίου του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.
Ο Σεβασμιώτατος στον εναρκτήριο λόγο του επεσήμανε τα εξής: « Tα λείψανα των μαρτύρων έπαιζαν σημαντικό ρόλο στη ζωή των χριστιανών. Η πρώτη Αγία Τράπεζα ήταν τα σώματα των αγίων μαρτύρων και πάνω σ΄αυτά τελούσαν τη Θεία Λετουργία. Ωστόσο, οι ‘‘άγευστοι’’ της εκκλησίας απορούν ρωτώντας αν οι χριστιανοί είναι ειδωλολάτρες. Ας σκεφτούμε μία μάνα η οποία έχει χάσει το παιδί της και ασπάζεται την φωτογραφία του, δε λατρεύει το χαρτί αλλά το πρόσωπο που απεικονίζεται, έτσι και οι πιστοί της εκκλησίας μας δε λατρεύουν τα ξύλα αλλά τα πρόσωπα των αγίων που απεικονίζονται.
Παρόντες ήταν ο Ιστορικός Πρόεδρος κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος κ. Βασίλειος Παπάς , ο Γ.Δ. Γεώργιος Χριστόπουλος, ο Δ.Δ. κ. Γεώργιος Καρατζάς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.