7 Αυγούστου 2018 | Τελευταία Νέα | 479 προβολές

Δελτίο Τυπου

Τo Σάββατο 28 Ιουλίου 2018 ξεκίνησε η κατασκηνωτική περίοδος των Αγοριών Γυμνασίου και Λυκείου στη Μακρυνίτσα. 

Τα 158 Αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου, οι ομαδάρχες τους, τα στελέχη, οι Κυρίες της Διακονίες και το ακούραστο αρχηγείο ξεκίνησαν με πολύ όρεξη την 5η  κατασκηνωτική περίοδο στη Μακρυνίτσα.

Γενική ονομασία της περιόδου: «Ο Χριστός είναι Ζωή! Δεν Τον μαθαίνεις… Τον ζεις! Join the club«, ενώ οι ονομασίες των δέκα ομάδων, οι οποίες είναι οι «τόποι» ότι μπορούμε να συναντήσουμε, να γνωρίσουμε και να βιώσουμε τον Ιησού Χριστό, είναι οι ακόλουθες:

1. Αιώνια Ζωή

2. Μυστήρια

3. Δημιουργία

4. Εκκλησία

5. Προσευχή

6. Ανάσταση

7. Διακονία

8. Δοκιμασία

9. Θυσία

10. Ευαγγέλιο

Την Κυριακή 29 Ιουλίου τα Αγόρια είχαν την εξαιρετική χαρά και τιμή να υποδεχτούν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του έφτασαν νωρίς το πρωί, παρακολούθησαν την Θ. λειτουργία στην υπαίθρια εκκλησία του «Ευλογημένου Καταφυγίου – Άξιον Εστί», μοίρασαν δώρα στα παιδιά, φωτογραφήθηκαν με ολόκληρη την κατασκήνωση στο υπαίθριο θέατρο Θαβώρ, παρακάθησαν στο μεσημεριανό κυριακάτικο τραπέζι, όπου και παρακολούθησαν το ψυχαγωγικό πρόγραμμα των παιδιών.  Στο τέλος του μεσημεριανού τραπεζιού, ο Σεβασμιώτατος μίλησε Φωτισμένα στα Αγόρια και το προσωπικό, τονίζοντας πως ο Χριστός πρέπει να είναι το κέντρο της ζωής μας, καθώς και ότι σημασία δεν έχει μόνο να Τον γνωρίσουμε, αλλά να Τον ζήσουμε!

Πολλές και διαφορετικές οι δραστηριότητες στην Κατασκήνωση! Εκτός από τη μυστηριακή ζωή, τα αγόρια συμμετέχουν σε πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, κολυμπούν στην πισίνα της Κατασκήνωσης, παίζουν beach volley, ποδοσφαιράκι, ping pong και σκάκι.

Φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν paint ball στο γήπεδο ποδοσφαίρου, ενώ για πρώτη φορά ανέβηκε ένα θεατρικό μονόπρακτο με τίτλο «Η Απέναντι Όχθη» στο υπαίθριο θέατρο «Θαβώρ» από τη θεατρική ομάδα της Κατακόμβης.

… και με τη βοήθεια του Θεού… συνεχίζουμε δυναμικά!

Καλή Κατασκήνωση!

Εκ της Κατασκηνώσεως

https://vimeo.com/283696330