5 Ιουλίου 2020 | Τελευταία Νέα | 886 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 5 Ιουλίου 2020, ολοκληρώθηκε, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα, το πρόγραμμα Φιλοξενίας στο Θερινό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στην Εξοχή της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα, το οποίο πρώτη φορά σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε, λόγω των ειδικών συνθηκών, από την Ιερά Μητρόπολη, απευθύνεται σε κοριτσάκια Δημοτικού, τα οποία ανάλογα με την ηλικιακή γκάμα στην οποία ανήκουν, παρακολουθούν ανά τετραήμερο ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες. Το διάστημα από 1 Ιουλίου έως  4 Ιουλίου 2020, φιλοξενήθηκαν 25 κορίτσια Α΄ και Β΄ Δημοτικού.

Στο σχεδιασμό του  προγράμματος, στο οποίο   λήφθηκαν υπόψη οι παιδαγωγικές  προτεραιότητες της ηλικίας, καθώς και η ανάγκη της καλλιέργειας λεπτών δεξιοτήτων, περιλαμβάνονταν η εκμάθηση παραδοσιακών χορών, τραγουδιών, η παρασκευή γλυκών, η  συγκρότηση  ομάδας φιλαναγνωσίας, τα ομαδοσυνεργατικά  παιχνίδια, το κουκλοθέατρο, οι κινηματογραφικές ταινίες, τα παιχνίδια στον υπολογιστή και  εικαστικά.

 Οι γονείς, τα φιλοξενούμενα παιδιά και τα διακονούντα στελέχη της Μητρόπολης αποχωρίστηκαν με την κοινή επιθυμία να ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας την υλοποίηση παρόμοιου προγράμματος και του χρόνου.  

Εκ του Γραφείου Τύπου