2 Φεβρουαρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 759 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μικρό Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου που πανηγύριζε την ημέρα της Δεσποτικής Εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 άνοιξε φιλόξενα τις πόρτες  του και υποδέχθηκε  τους ιερόπαιδες, 160  παιδιά που διακονούν το Ιερό Βήμα και τα αναλόγια των Ιερών Ναών της Μητροπόλεώς μας.

Την καθιερωμένη ομιλία της «κλίμακος» είχε ο π. Δημήτριος Μπέλτσης, οποίος επεσήμανε τον εκκλησιολογικό χαρακτήρα της Υπαπαντής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας απευθυνόμενος στους νεαρούς διακόνους της Τοπικής Εκκλησίας είπε μεταξύ των άλλων: «από το Επισκοπείο, το κέντρο της Μητροπόλεως, ο Πνευματικός σας Πατέρας ανοίγει την καρδιά του, για να υποδεχθεί το πιο εκλεκτό κομμάτι της Μητρόπολης, τους νέους που διακονούν το Ιερό Βήμα των Ναών μας». 

Ανήμερα της Υπαπαντής, Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, στο Παρεκκλήσιο τελέστηκε Θεία Λειτουργία σε ιδιαιτέρως κατανυκτικό  και μυσταγωγικό κλίμα. Ο π.Βασίλειος Καλλιακμάνης  σε μια εγκάρδια αποστροφή προς το Σεβασμιώτατο και το εκκλησίασμα είπε : «το Εκκλησάκι είναι το σύμβολο της «δοχής», της υποδοχής, της συνάντησης με το Χριστό. Αν συναντήσουμε το Χριστό, τότε είμαστε έτοιμοι να συναντήσουμε κάθε πρόσωπο και να ενωθούμε μαζί του… Ευχόμαστε, Σεβασμιώτατε, ο Θεός, να Σάς έχει γερό, δυνατό να συνεχίζετε το έργο του Προκατόχου Σας, τον οποίο διακονήσατε με πιστότητα, ταπείνωση  και αφοσίωση».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π.Βασίλειο που συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση λειτουργεί κάθε χρόνο την ημέρα της Υπαπαντής στο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου. Στη συνέχεια, καλωσόρισε τον π.Βοσπόριο Μαγκαφά  ιεροδιάκονο και κωδικογράφο του Οικουμενικού  μας Πατριαρχείου, ο οποίος ήταν υπεύθυνος  της ομάδας των παιδιών της Ομογένειας, τα οποία ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη και την Ίμβρο φιλοξενήθηκαν έξη μέρες στον «Ξενώνα» της Μητροπόλεώς μας και παρακολούθησαν το ψυχαγωγικό και μορφωτικό πρόγραμμα το οποίο εκπόνησε η Μητρόπολή μας.

Εκ του Γραφείου Τύπου