Ευκαρπία: Ι. Ν. Αγ. Θεοπατόρων Ιωακείμ & Άννης

Εφημέριοι : Τελίδης Χρυσόστομος, Κοτσίδης Χρυσόστομος.

Διεύθυνση : Χατζηδάκη 4, 56429, Ανθόκηποι Ευκαρπίας, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνα : 2310808550

EmailAgTheopatores@imnst.gr

Ιστοσελίδαhttp://intheopatoron.blogspot.com/

Στο νοτιότερο άκρο της Ευκαρπίας, πάνω στον περιφερειακό δρόμο που ενώνει την ανατολική με την δυτική Θεσσαλονίκη και στο ύψος της γέφυρας της οδού Λαγκαδά, βρίσκεται η συνοικία των Ανθοκήπων, με την νέα και υπό κατασκευή ακόμη εκκλησία της , των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.

Από το έτος 2000, οι κάτοικοι της περιοχής, απομακρυσμένοι καθώς ήταν από την υπόλοιπη Ευκαρπία, άρχισαν τις προσπάθειες για να γίνουν οι Ανθόκηποι ξεχωριστή Ενορία και να έχουν την δική της Εκκλησία. Έτσι την 5η Ιουνίου του 2005 γίνεται η θεμελίωση του ναού από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ενώ λίγο αργότερα την 8η Σεπτεμβρίου του 2007 στην μνήμη των Αγίων Θεοπατόρων γίνονται πανηγυρικά και τα θυρανοίξια της κατακόμβης του ναού μας παρουσία και πάλι του Μητροπολίτη μας και πλήθος κόσμου.

Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει η οργάνωση της νεοσύστατης ενορίας, έχοντας έντονη λατρευτική ζωή, συνυφασμένη όμως και με την μεγάλη και πλούσια δράση στους τομείς όπως της επιμόρφωσης, της φιλανθρωπίας, της νεότητας και άλλων, ενώ ποτέ δεν έπαψε το όνειρο κάθε κατοίκου των Ανθοκήπων να είναι η ανέγερση της εκκλησίας μας και η αποπεράτωση του «σπιτιού» της Αγίας Άννας και του Αγίου Ιωακείμ προστατών των άτεκνων ζευγαριών μα και όλης της ενορίας μας.

Στον Ιερό Ναό τελείται κάθε Τρίτη απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, Ιερά Παράκλησις με δεήση υπέρ ευτεκνίας και τεκνογονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ενορίας μας:

http://intheopatoron.blogspot.com