10 Μαΐου 2015 | Τελευταία Νέα | 963 προβολές

Δελτίο τύπου

Το Σάββατο 9 Μαϊου 2015, η Γυναικεία Χορωδία της Μητρόπολης «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Νεάπολης πλαισίωσε την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκπόνησης Πολιτιστικού Προγράμματος, με θέμα : «Τα σχολεία της Ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη».

Αξίζει να σημειωθεί πως δώδεκα μαθητές της Τρίτης Γυμνασίου παρουσίασαν με απαράμιλλη γλαφυρότητα , με τρόπο βιωματικό και δύναμη ψυχής την ιστορία και την προσφορά του Ζωγράφειου Γυμνασίου –Λυκείου , του Ζάπειου και της Μεγάλης του Γένους Σχολής .

Ο κ. Ι.Θ. Δεμιρτζόγλου , Διευθυντής του Ζωγράφειου και επίσημος προσκεκλημένος στην εκδήλωση , πυροδότησε συναισθηματικά και συγκινησιακά την ατμόσφαιρα μεταδίδοντας το πύρωμα της καρδιάς του και τις εμπειρίες του από την εικοσάχρονη θυσιαστική διακονία του στο Ζωγράφειο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, αφού συνεχάρη τους μαθητές και τους υπεύθυνους καθηγητές, τόνισε ότι η διατήρηση της εθνικής μνήμης πρέπει να καταστεί πρώτος στόχος της εκπαίδευσης.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος απένειμε στους μαθητές τα αναμνηστικά τους .

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Βουλευτής Ν.Θεσσαλονίκης, η κ. Αικατερίνη Τσουκαλά, Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Νεάπολης- Συκεών, ο κ. Παύλος Κεσόγλου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης, ο κ. Γεώργιος Καρατάσιος, πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Πολύβιος Στράντζαλης, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Θεσσαλονίκης, ο κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Διευθυντής των Φυλακών Διαβατών και η κ. Άσπα Χασιώτη, Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

Εκ του Γραφείου Τύπου