22 Οκτωβρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 787 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, της κατακόμβης δηλαδή του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Την παραμονή των εγκαινίων, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των μαρτυρικών ιερών λειψάνων στην είσοδο του Ιερού Ναού, τα οποία ο Σεβασμιώτατος εναπέθεσε στην υπό εγκαινισμό Αγία Τράπεζα και ακολούθησε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων, στο τέλος του οποίου ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστες τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος κ. Ανδρέα Δερβίση και τον υιό του Χρήστο.

Την ημέρα των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος, αφού χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε την μοναδική ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στο τέλος της οποίας τελέσθηκε μνήμοσυνο υπέρ αναπάυσεως των ψυχών του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και του πρώτου ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως μας μακαριστού Διονυσίου.

Στις μοναδικές αυτές ακολουθίες συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και συνεργάτες του στο Δήμο, εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή καθώς και πλήθος κόσμου.

Εκ της Ι.Μητροπόλεως