25 Μαρτίου 2018 | Τελευταία Νέα | 693 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό του  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας  κ. Παύλος πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Μητρόπολής .

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος αφορμώμενος από κείμενο του Ιωσήφ Βρυέννιου παρουσίασε στο πολυπληθές εκκλησίασμα την κομβική σημασία της Θεομητορικής Εορτής του Ευαγγελισμού στο Ορθόδοξο Εορτολόγιο καθώς «ρίζα πάντων των εορτών εστί». Ο Σεβασμιώτατος αφού φιλοτέχνησε, με την καλλιτεχνική δεξιοτεχνία ζωγράφου, τη σκηνή του Ευαγγελισμού και της έξωσης των πρωτοπλάστων από τον Παράδεισο, στη συνέχεια φώτισε, με τη δύναμη του πνευματικού του λόγου, τη στάση και τη θέση  της Παναγίας μας στο σχέδιο της σωτηρίας. Ο Μακεδόνας Ιεράρχης μνημόνευσε, τέλος, τη δύναμη της πίστης στο Θεό των αγωνιστών του 1821. Επρόκειτο για πίστη βιωματική, ζωντανή. Αυτή η πίστη μαζί με την αγάπη για την πατρίδα γέννησαν το θαύμα της Επανάστασης, της Ανάστασης του Γένους.  

 Ο επιχώριος Μητροπολίτης, Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, αφού εξέφρασε δια πολλών τη χαρά και την εσωτερική του ανάπαυση για την παρουσία του αγίου Δράμας, διατύπωσε ευχαριστίες στον Προϊστάμενο του Ναού, π. Γεώργιο Μίλκα, για την άρτια οργάνωση της Ιεράς Πανήγυρης και ευχήθηκε σε όλους «οι πρεσβείες της Παναγίας ως φωτεινή νεφέλη να σκεπάζουν και να καθοδηγούν».

Εκ του Γραφείου Τύπου