11 Νοεμβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 664 προβολές

Δελτίο Τύπου

Το απόγευμα της Κυριακής 10 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως έγινε η βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Για τους γονείς που ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ όλα». Για το νέο βιβλίο μίλησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας, ο οποίος αναφέρθηκε στην χρησιμότητα ενός τέτοιου πονήματος εκφράζοντας παράλληλα την ευαρέσκειά του για τη συγκεκριμένη έκδοση. Αυτό, ωστόσο, που συγκίνησε ιδιαίτερα ήταν μία πρωτότυπη προσευχή των γονέων για τα παιδιά, την οποία ανέπεμψε καρδιακά ο Μητροπολίτης. 

Η δασκάλα και εκλεκτή ενορίτισσα, κυρία Ελένη Βλάχου, αναφέρθηκε στην παιδαγωγική σημασία του βιβλίου και τη δυνατότητα αξιοποίησης στην εκπαιδευτική πράξη τονίζοντας ότι το περιεχόμενο του βιβλίου πλημμυρίζει από αγάπη για τον Θεό αλλά και από την αγάπη του Θεού. 

Τέλος, ο συγγραφέας, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Οικονόμου, Δρ. Θεολογίας και Καθηγητής Μ.Ε. αναφέρθηκε στο ιστορικό της συγγραφής και της έκδοσης αποτυπώνοντας την σχετική αγωνία και δυσκολία λόγω και της ιδιαίτερης φύσης των παιδικών ερωτημάτων. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του εκλεκτό ακροατήριο, ανάμεσα στο οποίο και ο π. Διονύσιος Παπίρης, Αρχιδιάκονος και υπεύθυνος νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Βοστώνης. Επίσης, παρόντες ήταν οι υπεύθυνοι από το «Αρχονταρίκι», το οποίο εξέδωσε και διαθέτει το βιβλίο. 

Οι ομιλητές παρουσίασαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο το περιεχόμενο του βιβλίου, το οποίο συνίσταται από 49 θεολογικού περιεχομένου ερωτήσεις μικρών παιδιών προς τους γονείς και τις αντίστοιχες απαντήσεις. Οι απαντήσεις μάλιστα συνοδεύονται από την πρωτότυπη και εξαιρετική εικονογράφηση του Ανδρέα Λεούδη.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη έκδοση του βιβλίου ήδη εξαντλήθηκε, ενώ ανακοινώθηκε ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και β’ τεύχος με ερωτήματα εφήβων. 

Κεντρική – Αποκλειστική Διάθεση 

για Βιβλιοπωλεία και Ενορίες: «Αρχονταρίκι», 2315502981