15 Δεκεμβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 568 προβολές

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, παραμονή της μνήμης του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθίας, πανηγύριζε ο ιστορικός Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Σταυρουπόλεως, ο οποίος αποτελεί τη δεύτερη μητροπολιτική έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής χοροστάτησε και κήρυξε τον θ,είο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, πλαισιούμενος από τον επιχώριο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο Σεβασμιώτατος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αγιότητα και τη διακονία της ηγεσίας όπως αυτές εκφράστηκαν μέσα από το πρόσωπο του τιμωμένου Αγίου.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας καλοσώρισε τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο και την τίμια συνοδεία του, και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, πρώτη φορά, στη χαρά της πανηγύρεως της ενορίας του Αγίου Ελευθερίου, όπως επίσης και τον πιστό λαό του Θεού με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δημήτριο Δεμουρτζίδη, ενώ ευχήθηκε σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

The requested photo source cannot be loaded at this time.