1 Νοεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 881 προβολές

Δελτίο Τύπου 31-10-2014
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας , αποδίδοντας τιμή στη μνήμη των εορταζόντων Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, χοροστάτησε την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου και Αγίων Αναργύρων στα Διαβατά, τη γενέτειρά του.
Μετά την κατανυκτική εσπερινή δέηση το λόγο πήρε ο π. Παύλος Καγιανίκος, ο οποίος αναφερόμενος στο ζεύγος των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού υπογράμμισε το χάρισμα των ιαμάτων που είχαν λάβει ως δώρο ευλογίας από το Θεό. Οι Άγιοι Ανάργυροι δε δέχτηκαν αμοιβή για καμιά ιατρική τους πράξη « την Χάριν των ιάσεων εκ Θεού ειληφότες».
Ο π. Παύλος τόνισε ότι και σήμερα οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν αποδέκτες της Χάριτος των ιάσεων, αν εκζητήσουν με πίστη δυνατή τη βοήθεια των Αγίων Αναργύρων.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους κληρικούς και το εκκλησίασμα για τη συμμετοχή τους στη χαρά της Πανήγυρης, τους προέτρεψε για άλλη μια φορά να μπολιάσουν τις οικογένειές τους με τη θύμηση των αγίων και τους κάλεσε να παρευρεθούν στον εγκαινιασμό του νέου Παρεκκλησίου του αφιερωμένου στο Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο.
Εκ του Γραφείου Τύπου