11 Νοεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 842 προβολές

Δελτίο τύπου

Στον Κοιμητηριακό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Εύοσμο τέλεσε σήμερα, Παρασκευή 7 Νοεμβρίου , Αρχιερατικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Τη διακονία του λόγου είχε ο π. Παναγιώτης Κωστούλας, ο οποίος αντλώντας από τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων, ανέφερε ότι : ο Θεός δημιούργησε τους Αγίους Αγγέλους πριν δώσει ζωή στα άλλα κτίσματά Του. Οι Άγιοι Άγγελοι είναι όντα κτιστά , μόνιμα προσηλωμένα στη θέα του Τριαδικού Θεού. Κύριο μέλημά τους αποτελεί η δοξολογία του Ονόματος Του Θεού. Είναι οι αγγελιοφόροι του Θεού. Ο κάθε πιστός έχει το δικό του , προσωπικό φύλακα άγγελο , οι πόλεις έχουν τον άγγελό τους και τα ιερά θυσιαστήρια επίσης έχουν τον άγγελό τους.

Οι Άγιοι Άγγελοι είναι «οι Υπηρέτες της Ογδόης Ημέρας». Η Εκκλησία μας εορτάζει τη Σύναξή τους το μήνα Νοέμβριο , επειδή ο Νοέμβριος ήταν ο ένατος μήνας του Ρωμαϊκού Ημερολογίου και οι Άγιοι Άγγελοι είναι οργανωμένοι σε εννέα τάγματα ή ταξιαρχίες : Άγγελοι, Αρχάγγελοι, Θρόνοι, Κυριότητες, Αρχές, Εξουσίες, Δυνάμεις, Χερουβείμ, Σεραφείμ» .

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε όλους όσους εκοπίασαν για την πραγματοποίηση της Πανήγυρης , προέτρεψε τους πιστούς να προσκαλέσουν τους Αγίους Αγγέλους βοηθούς και συνοδοιπόρους τους στη ζωή .

Οι Άγιοι Άγγελοι, σύμφωνα με τα λόγια του Αγίου Ιππολύτου, είναι «οι δυνατοί ναύτες στο τρικυμισμένο καράβι της ζωή μας».

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως