5 Δεκεμβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 725 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού, στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και συγκεκριμένα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάβας, εντός του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά», στη Σταυρούπολη.

Την παραμονή, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, πλαισιωμένος από πατέρες της Μητροπόλεως , χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος αποδόθηκε μελωδικά και με ιεροπρέπεια .

Ο π. Στυλιανός Αναστασόπουλος είχε τη διακονία του λόγου και αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο της Αγίας Βαρβάρας.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κιζιρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρίσματα και τις αρετές της Αγίας Βαρβάρας, και συγκεκριμένα στο ανδρείο φρόνημά της και την πίστη της, τα οποία την κατέστησαν ως μία από τις μεγαλύτερες Αγίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τελειώνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες της ενορίας για τη σπουδαία προετοιμασία της πανηγύρεως καθώς και τον πιστό λαό του Θεού που προσήλθε για να τιμήσει τη μνήμη της.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για την εορτή της Προστάτιδος του Πυροβολικού, παρουσία του Διοικητού του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Κούτρα, στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, φορέων της πόλης και πλήθους πιστών. 

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κλείνοντας, ευχαρίστησε τον Σωματάρχη για την άψογη συνεργασία, ώστε να εορταστεί επίσημα το Ένδοξο Πυροβολικό, καθώς και για την έκθεση στρατιωτικών οπλικών συστημάτων στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας, την οποία πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί .