27 Ιουλίου 2020 | Τελευταία Νέα | 617 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ιερούργησε στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου   Παντελεήμονα στους Αμπελόκηπους.

«Οι άγιοί μας είναι οι φίλοι του Χριστού, είπε  ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του. Ο Αγιος Παντελεήμονας που τιμά σήμερα η στρατευομένη και η θριαμβεύουσα Εκκλησία, έθεσε  όλα τα προσόντα του στην υπηρεσία της Εκκλησίας, στη διακονία του Θεού και στην υπηρεσία των ανθρώπων.

Ο άγιος Παντελεήμονας, ως  προεστός στον κύκλο των Αγίων Αναργύρων, αποκαλύπτει τη ζωή χωρίς εξαρτήσεις. Ο ευπατρίδης άγιος επέτυχε να εμβαπτίσει την επιστήμη στην αρετή και να καταστήσει τη θυσία παράγοντα χαράς και καταξίωσης». 

 Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους γονείς, έθεσε τον προβληματισμό: άραγε πόσες οικογένειες  μεριμνούν, πέρα από την απόκτηση της κοσμικής γνώσης, να αποκτήσουν τα παιδιά τους την υψοποιό αρετή της ταπείνωσης, καθώς και την αγάπη στο Θεό. Ο Άγιος  φανερώνει σήμερα το δρόμο της αγιότητας ως τρόπο ζωής εφικτό!» .

Παρών στη Θεια Λειτουργία ήταν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ.Λαζαρος Κυρίζογλου.

Εκ του Γραφείου Τύπου