3 Φεβρουαρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 516 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Συκεών ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως  και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019.

Ο Σεβασμιώτατος, στο μεστό νοημάτων και πνευματικών μηνυμάτων κήρυγμά του, είπε: «η Εκκλησία μόλις χθες μάς υπενθύμιζε την Εορτή της Υπαπαντής. Είμαστε 40 μέρες μετά τη Θεία Γέννηση. Η Παναγία μας, μέσα στην παράδοση πάντα, «φέρει αγκαλοφορούμενο» το μονάκριβο παιδί της και το προσκομίζει στο Ναό. Ένας σεβάσμιος λευίτης, ο Συμεών, την υποδέχεται. Ο Συμεών, ο καλούμενος και θεοδόχος, αγαλλόμενος ζητά από το Θεό την «απόλυσή του». Είναι έτοιμος για  τη μετάσταση από τα επίγεια: τα μάτια του είδαν τον Υιό της σωτηρίας, τα χέρια του εναγκαλίστηκαν τον Υιό της Παρθένου. Ο Άγιος Συμεών 15 χρόνια ωρίμαζε μέσα στη χαρά της προσδοκίας. Όλα τα χρόνια ετοίμαζε τον εαυτό του για τη συνάντηση με το Φως του κόσμου. Εμείς, διατελούμε εν αναμονή του μεγάλου Βασιλέως;».

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τον πρωτοχρονιάτικο άρτο της Ενορίας και ευχήθηκε πλούσια την ευλογία του Θεού.

Εκ του Γραφείου Τύπου