11 Οκτωβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 4645 προβολές

Δελτίο Τύπου

 

ν περ διηκνησας ν γ πραγμτων,
ν ορανος Φλιππε μισθν λαμβνεις.
Λειτουργ
ς λβε μισθν ν νδεκτ γε Φλιππος.Στο Πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλίππου του Διακόνου, εντός του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ,την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015.Ο Συναξαριστής παραδίδει για τον Άγιο Φίλιππο :
Ο Άγιος Φίλιππος καταγόταν από την Καισάρεια της Παλαιστίνης και ήταν διάκονος μεταξύ των επτά Διακόνων της πρώτης Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ (Πράξ. στ’). Επίσης, ήταν έγγαμος και είχε τέσσερις θυγατέρες, προικισμένες με προφητικό χάρισμα. (Πράξ. κα’ 8-9).Ο Φίλιππος, όμως, δε στάθηκε μόνο στην Ιερουσαλήμ. Πήγε στη Σαμάρεια και κήρυξε το Ευαγγέλιο, σαν γνήσιος και αυτός «πόστολος ησο Χριστο κατ πίστιν κλεκτν Θεο κα π γνσιν ληθείας τς κατ’ εσέβειαν» (Προς Τίτον, α’ 1). Δηλαδή Απόστολος του Ιησού Χριστού για να διδάξει μεταξύ εκείνων που εξέλεξε ο Θεός, την πίστη και την επίγνωση της αλήθειας, που οδηγεί στην ευσέβεια.Εκεί στη Σαμάρεια, δια του κηρύγματός του βάπτισε χριστιανό και το Σίμωνα το μάγο. Έπειτα, ο Φίλιππος συνάντησε στο δρόμο του τον Ευνούχο της βασίλισσας Κανδάκης, και αφού τον κατήχησε, βάπτισε και αυτόν Χριστιανό. Κατόπιν, πήγε στις Τράλλεις της Μικράς Ασίας, όπου με τη διδασκαλία του έπεισε όλους σχεδόν τους κατοίκους της πόλης να πιστέψουν στο Χριστό. Ο Φίλιππος στην πόλη αυτή, αφού έκτισε και χριστιανικό ναό, παρέδωσε στο Θεό την ψυχή του.

Ο Σεβασμιώτατος αφορμώμενος από την «παραβολή του Σπορέως» υπογράμμισε μπροστά στο πολυπληθές εκκλησίασμα, με έμφαση και παραστατικότητα τη δύναμη του Σπόρου , του Λόγου δηλαδή του Θεού , ο οποίος ενεργεί διττώς στην ψυχή του ανθρώπου : την τροφοδοτεί και τη θωρακίζει . Επίσης , ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε την ευθύνη του επανευαγγελισμού που οφείλουν , ιδιαιτέρως στην εποχή μας, να αναλάβουν οι πιστοί.

Τέλος , ο Σεβσμιώτατος, εμνήσθη του προφητικού λόγου του αγίου Παϊσίου: «στην άκρη του Σταθμού θα λειτουργήσει Ναός , ο οποίος προσευχητικά θα υποδέχεται και θα ξεπροβοδίζει τους ταξιδιώτες».

Ας σημειωθεί ότι στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού παραβρέθηκε ο κ. Χρήστος Τούρτας Γενικός Διευθυντής του Σταθμού, ενώ στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ήταν παρών ο κ. Μούτσικας, Διευθυντής ΟΣΕ Μακεδονίας-Θράκης.  .

 

Εκ του Γραφείου Τύπου