13 Σεπτεμβρίου 2020 | Τελευταία Νέα | 565 προβολές

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό του Aγίου Ιωσήφ του Mνήστορος και της Αγίας Φωτεινής της Ισαποστόλου στον Εύοσμο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως  και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020.

«Ανεβαίνει στο Σταυρό ο Κύριος, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, κατεβαίνει στον Άδη και «πατήσας, τον προαιώνιο εχθρό θάνατο, με το θάνατό Του» χαρίζει στον άνθρωπο τη νίκη κατά της φθοράς.

Ο Απόστολος Παύλος μαρτυρεί με παρρησία πως ο Σταυρός είναι μωρία και σκάνδαλο για τους Ιουδαίους και τους Έλληνες, αλλά για τους πιστούς είναι καύχημα! Γεννάται όμως εύλογα το ερώτημα  ποιος από εμάς σηκώνει το σταυρό του με υπομονή; Ποιος από εμάς προσφέρεται να σηκώσει, ως συγκυρηναίος,  τον σταυρό του άλλου; Ποιος από εμάς αναζητά στο σταυρό τη δόξα του και την ανάπαυσή του; Καθίσταται επιτακτική ανάγκη να μπολιαστούμε με το φρόνημα του σταυρού, καθώς ζούμε σε έναν κόσμο σκληρό που αρνείται το θαύμα του σταυρού».

Αξιζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν τα Θυρανοίξια του νεόδμητου και περικαλλούς Ιερού Ναού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα

Αμέσως μετά την Ακολουθία του Αγιασμού των Θυρανοιξίων τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός μετα το περας του οποίου, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους πατέρες του Ιερού Ναού, τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους, τους συνεργάτες, τους δωρητές και τους ενορίτες που έφεραν εις πέρας το σπουδαίο αυτό έργο καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν τα τελευταία είκοσι χρόνια, από διάφορες θέσεις, στην αποπεράτωσή του. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε επίσης τη σπουδαιότητα της λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας μας και την αξία της δημιουργίας και προσφοράς ενός νέου θυσιαστηρίου στη ζωή της τοπικής Εκκλησίας.

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν ο Βουλευτής κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, πολιτικοί και άλλοι φορείς της περιοχής καθώς και πλήθος κόσμου.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου