16 Μαΐου 2015 | Τελευταία Νέα | 1700 προβολές

Δελτίο Τύπου
Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν το Σάββατο 16 Μαῒου 2015 τα Εγκαίνια του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Η ανέγερση του Ναού έγινε το 1998 με δωρεά του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, βάσει σχεδίου του αρχιτέκτονα Βασίλη Παπά. Οι επιβλητικές τοιχογραφίες που κοσμούν το εσωτερικό του Ναού, αποτελούν έργο του δασκάλου Αγιογραφίας Κώστα Γεωργιάδη με την ευγενική χορηγία του κ. Πρόδρομου Εμφιετζόγλου. Στις 19 Μαρτίου 2000, τελέσθηκαν τα θυρανοίξια του Ναού από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Διονύσιο.

Μετά τον Όρθρο ο Σεβασμιώτατος μαζί με κλήρο και λαό έκανε την περιφορά των ιερών λειψάνων. Στη συνέχεια, ο π. Νικηφόρος Καλαϊτζίδης με τρόπο γλαφυρό , μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας , περιέγραφε στο εκκλησίασμα τα στάδια του εγκαινιασμού του Ναού και το συμβολισμό που φανερώνει το καθένα από αυτά.
Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσους κοπίασαν για τη τελετή των εγκαινίων και επεσήμανε ότι ο σκοπός των εγκαινίων δεν είναι μόνο ο αγιασμός του Ναού αλλά και δικός μας με τον πνευματικό αγώνα και την αληθινή ζωή.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.