19 Οκτωβρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 701 προβολές

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως η πρώτη συνάντηση της δεύτερης φάσης του Σεμιναρίου Κατηχητών,

το οποίο διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και στο οποίο συμμετέχουν αποκλειστικά κατηχητές και κατηχήτριες των Ενοριακών Νεανικών Εστιών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Εισηγητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Γκίκας, καθηγητής στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ανέπτυξαν τα θέματα «Εφηβεία και σχέσεις των δύο φύλων» και «Ομοφυλοφιλία» αντίστοιχα.

Των εισηγήσεων ακολούθησαν ερωτήσεις και απορίες των συμμετεχόντων προς τους εισηγητές, ενώ έγινε εποικοδομητική συζήτηση.
Το σεμινάριο ξεκίνησε με τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Διονυσίου Πατσάνη, ως εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, προς τους συμμετέχοντες κατηχητές και κατηχήτριες, τονίζοντας τη σπουδαιότητα και την ωφέλεια της διοργανώσεώς του για την επιμόρφωση και τον περαιτέρω καταρτισμό των στελεχών των Ενοριακών Νεανικών Εστιών, που ασχολούνται με την κατήχηση .